Zomerperspectief Sitemap Contact Volg mij op twitter Volg mij op LinkedIn

Welzijn Nieuwe Stijl, andere koers

Welzijn Nieuwe Stijl zet een nieuwe koers in en stelt nieuwe eisen aan de professionele kwaliteit van organisaties en professionals in de Zorg & Welzijn sector. Welzijn Nieuwe Stijl ‘zoomt in’ op het heft in eigen hand nemen, dat professionals meer gaan werken vanuit eigen kracht en inzetten op eigen regie voor burgers vanuit een gelijkwaardige relatie. Juist het anders organiseren vanuit partnerschap maar ook resultaten meten en dit in geld uit drukken is essentieel en nieuw. Maar ook expertise delen, onderscheiden vanuit deskundigheid en specialisme, het financiële plaatje op orde hebben en ondernemerschap tonen.

Welzijn in beeld

Zomerperspectief wil professionals via het Platform Welzijn Nieuwe Stijl een podium geven waar professionals zelf contacten kunnen leggen, kunnen netwerken en bij elkaar in de keuken kunnen kijken. In gesprek met elkaar, om breder te kijken naar de situatie en de dienstverlening aan de burger, cliënt, klant, bewoner zowel in- als extern. Waar ook de rol en inzet van mantelzorgers, vrijwilligers, buurt, gemeenten en zorgverlening aan de orde komen.

Welzijn Nieuwe Stijl; een verbindende rol, om nog beter te organiseren!

Praat mee op het Platform Welzijn Nieuwe Stijl, waar Zomerperspectief in november 2015 wederom het 4e podium creëert. Platform Welzijn Nieuwe Stijl, waar creatieve & out-of-the-box ideeën ontstaan, een inspirerende bijeenkomst voor en door de Welzijn Nieuwe Stijl professional.

Bezoek de website van Platform Welzijn Nieuwe Stijl

Platform Welzijn Nieuwe Stijl 16 november a.s. versus Efteling

Wat is jouw verhaal? 

Er zijn nog legio vragen over ondernemerschap in het sociaal domein. Ook vragen over het sociaal domein en ondernemerschap maar helemaal over de verbinding van deze beide onderwerpen. Belangrijk om het gedrag van je klanten te begrijpen en deze in kaart brengen, wie beslist uiteindelijk over het kopen van een dienst of product, ik hoop de klant zelf maar is dat ook zo?

Een goed voorbeeld, niet in het sociaal domein maar wel over ondernemerschap is voor mij de Efteling die sprookjes laat bestaan en inspeelt op mijn emotie en mij laat beleven. Voor een paar euro koop ik een stukje van het sprookje en kan dit meenemen naar huis. De Efteling verkoopt dus geen souvenirs die ik mee naar huis neem maar enthousiasme en gevoel. En aangezien ik geraakt ben, vertel ik dit dus maar al te graag door, aan jullie!

Maak het verschil! 

Soms moet je jezelf en je organisatie opnieuw uitvinden en werken aan een ander perspectief.  Wij hebben ons zelf maar ook onze kinderen van jongs af aan dingen afgeleerd en aangeleerd juist om zo weinig mogelijk fouten te maken. Dat is onze grootste valkuil!  Want wil je je staande houden en ondernemen in het sociaal domein, je eigen verhaal samen met die van de organisatie vertellen, authentiek en écht zijn voor je klant, moet je zoveel mogelijk fouten durven maken en daarvan leren. Experimenteren in nieuw om anders en slimmer te zijn.

Sleutel om anders te doen… 

Het Platform Welzijn Nieuwe Stijl schrijft geen recept uit, maar is boordevol inspiratie, kennis en nieuwe inzichten die ons laten kijken naar morgen om fundamenteel anders te gaan denken, kijken, durven maar bovenal óók anders te doen!   

Programma

Een inspirerende vrouw die ons mee neemt om het anders te doen. Een wethouder die een denkrichting omdraait binnen haar gemeente en inspireert om burgerwensen centraal te zetten, in plaats van te voldoen aan interne procedures. De regels die er zijn, stelt zij, zijn er alleen ter ondersteuning. Wethouder C.F. (Corrie) Janssen – Janssen, portefeuille o.a. WMO beleid en uitvoering, transitie AWBZ, Jeugd- Ouderen en Vrijwilligersbeleid, transitie jeugdzorg neemt ons mee in het anders denken én doen.

Zorgcentra De Betuwe is als Living Lab al even aan het ‘ondernemen in het sociaal domein’. Leerlingen in Teams van de Buurt worden verdubbeld, omzet gegenereerd en vragen van de burgers blijven stijgen.

Careyn heeft het project Route ‘Ont’Moet ontwikkeld o.a. in samenwerking met Alzheimer Nederland regio Breda en omstreken en naar aanleiding van het onderzoek van het patiëntendossier door zorgverzekeraar CZ. Zij gaan ook starten met Teams van de Buurt en stappen in op dagbesteding nieuwe stijl. 

‚ÄčIn gesprek

In de sessies die na de pauze starten gaan we met elkaar in gesprek. ‘Hoe belangrijk zijn goede service en welzijn?’ en ‘Bedenken we bij een nieuwe dienstverlening ook een nieuwe waarde propositie?’ of ‘Realiseren we in onze organisatie voldoende innovatieve producten waarmee we ons onderscheiden in de markt?’ en ‘Welk business model hebben we en renderen deze nieuwe producten?’

Inschrijven

Datum, tijd en locatie

Donderdag 16 november 2017 | Om 09.00 staat de koffie en thee voor u klaar, progamma start om 09.30 uur. Programma duurt tot 13.30 uur inclusief een heerlijke Natuurlijk Gruun lunch. |  Natuurlijk Gruun, het Appelcafé , waar proeven en beleven letterlijk centraal staan, Zuiveling 1 te Ommeren.

Route

Het openbaar vervoer naar Ommeren is niet echt goed. Wij inventariseren hoeveel mensen met het openbaar vervoer komen. Wij kunnen vanaf station Tiel wat voor jullie betekenen. Om dat goed te kunnen regelen horen we graag vóór 9 november a.s. of we een alternatief moeten inzetten vanaf Tiel naar Ommeren. 

Aantal deelnemers

Minimaal 20 deelnemers, maximaal 80 deelnemers

Nieuwe tijden door in-te-zoomen op kansen in de markt, met een nieuwe mentliteit & producten. Dus iedereen die wil vernieuwen en innoveren in het sociaal domein in de zorg-, welzijn en gehandicaptensector is elkom op het Platform Welzijn Nieuwe Stijl.

Kosten

Kosten € 60,50 (incl. BTW) per persoon. U ontvangt een factuur van Pro-Feel.

Aanmelden

Aanmelden kan, mail naar  platfomwelzijnnieuwestijl@pro-feel.nl     

Heeft u nog vragen? Bel dan met 06 139 39 844. We spreken elkaar op 16 november 2017. Tot dan...

Partners Platform Welzijn Nieuwe Stijl; Pro-Feel, ABG Gemeenten, Careyn, Zorgcentra De Betuwe en AdSysCo

Meewerkende partners tijdens het Platform Welzijn Nieuwe Stijl zijn in willekeurige volgorde; 

 

                     

 

 

 

 

 

Contact

Zomerperspectief
Goudastraat 6
1324 LM Almere
T:  06 139 39 844

E: info@zomerperspectief.nl
W: www.zomerperspectief.nl