Zomerperspectief Sitemap Contact Volg mij op twitter Volg mij op LinkedIn

Zomerperspectief & Welzijnsdebat

14-08-2012

Zomerperspectief & Welzijnsdebat

Het 10e Welzijndebat op 10 oktober in de Reehorst te Ede

Nieuw lokaal samenspel tussen gemeenten, instellingen, vrijwilligers, burgers en de nieuwe sociaal werker als krachtige verbinder"

De welzijnssector staat onder grote druk, de overheid bezuinigt sterk en de doorvoering van de transities is onzeker geworden. Sterk bezuinigen betekent: investeren in sociaal kapitaal en de bereidheid van burgers, denken in mogelijkheden van mensen in plaats van de beperkingen, gebruik maken van het lokale netwerk en het verlagen van drempels.

Sociaal werkers spelen hierin een cruciale rol en worden steeds meer "verbindingsofficieren". Tijdens de 10e editie van het Welzijnsdebat 2012 is er de mogelijkheid om tijdens verschillende debatsessies met vakgenoten en toonaangevende sprekers in discussie te gaan over o.a.: De stille revolutie in de wijk: sociaal werker & actief burgerschap - prof. dr. Evelien Tonkens. Samenleven is geen privézaak - prof. dr. Hans van Ewijk, Op eigen kracht herstellen - van sociaal werker naar cliënt naar ervaringsdeskundige - Clarissa Silva (o.a. TEDxMaastricht)

Zomerperspectief is uitgenodigd om een praktische bijdrage te leveren door een verdiepende sessie te verzorgen tijdens het Welzijnsdebat. Het Welzijnsdebat wordt georganiseerd op 10 oktober 2012 door Reed Business Events.    

Discussieer mee over de toekomst van de welzijnssector!