Zomerperspectief Sitemap Contact Volg mij op twitter Volg mij op LinkedIn

Platform Welzijn Nieuwe Stijl 22 maart 2016

31-03-2016

Platform Welzijn Nieuwe Stijl 22 maart 2016

Eigenaarschap HET succes van het nieuwe werken.

Eigenaarschap is het succes van het nieuwe werken. Een baan van de wieg tot het graf bestaat allang niet meer. Werkgevers die alles voor ons regelen ook niet meer. Werkgevers willen ook dat wij, medewerkers, ons ontwikkelen en eigen verantwoordelijkheid nemen.

In de praktijk hebben medewerkers behoefte aan echte vrijheid, aan erkenning van hun eigen verantwoordelijkheid voor hun resultaten. Zij willen graag betrokkenheid tonen, maar ervaren niet altijd de ruimte om dat te doen. Soms krijgen zij toch veel kant-en-klaar-aangeleverd.

Verantwoordelijkheid

Aan de andere kant moeten medewerkers ook zelf verantwoordelijkheid nemen in hun werk. Je hebt medewerkers die afwachten totdat het werk naar ze toekomt, ze houden hun kennis voor zich, gaan niet makkelijk samenwerkingen aan en soms zijn ze aan het klagen. Anderzijds heb je medewerkers die andere collega’s opzoeken om mee samen te werken, nieuwe ontwikkelingen volgen op hun vakgebied en met ideeën komen om het werk beter te laten verlopen.

Wie ben jij? Zeg eens eerlijk?

Eigenaarschap is een toegevoegde waarde & belangrijk voor iedereen. Zodra wij ervaren dat wij inspraak hebben dat de ‘toko’ ook een beetje van ons is, ervaren wij eigenaarschap. Mede-eigenaarschap is dus prettig.

Gelijkwaardigheid, partnerschap & eigenaarschap, belangrijk in je werk!